Domov / Recept / Zimná antioxi explózia

Zimná antioxi explózia

Zimná dávka antioxidantov a vitamínov 🙂
Zimná antioxi explózia
Zimná antioxi explózia
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V zime varím vždy trochu inak, volím inú skladbu surovín. Naše telo potrebuje zahriať, potrebuje dávku antioxidantov a ten správny pomer bielkovín, aby dokázalao "prečkať" dobu bez slnečnej energie a vitamínov z pôdy. Prečo tieto suroviny : > červená šošovica - zahrieva organizmus > cvikla - tzv. krvavé zlato, vysoké antibiotické a antiseptické úcinky > ovsené vločky - v kombinácii so zeleninou a obilovinou sa menia na dokonalú bielkovinovú náhradu mäsa, plus obsahujú celý rad vitamínov a dokonca kyseliny listovú a pantoténovú > mrkva - vždy ju pridávam do akýchkoľvek rajčinových pokrmov, nakoľko je zásadotvorná a znižuje kyselinotvorné rajčiny. okrem toho znižuje cholesterol, obsahuje celý rad vitámínov a je vhodná pre kojace, nakoľko zvyšuje laktáciu > cesnak - prírodné antibiotikum, vždy ho prihodím > rajčiny - veľká zásobáreň antioxidantov, znižujú cholesterol, obsahujú vysoké percento vitamínu K a sú nizkokalorické. > maslo - na záver, pomáha zelenine, aby dodatočne aktivovala iné vitamíny zo zeleniny
Množstvo Príprava
4 porcie 5 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 porcie 5 min
Doba varenia
30 min
Zimná antioxi explózia
Zimná antioxi explózia
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V zime varím vždy trochu inak, volím inú skladbu surovín. Naše telo potrebuje zahriať, potrebuje dávku antioxidantov a ten správny pomer bielkovín, aby dokázalao "prečkať" dobu bez slnečnej energie a vitamínov z pôdy. Prečo tieto suroviny : > červená šošovica - zahrieva organizmus > cvikla - tzv. krvavé zlato, vysoké antibiotické a antiseptické úcinky > ovsené vločky - v kombinácii so zeleninou a obilovinou sa menia na dokonalú bielkovinovú náhradu mäsa, plus obsahujú celý rad vitamínov a dokonca kyseliny listovú a pantoténovú > mrkva - vždy ju pridávam do akýchkoľvek rajčinových pokrmov, nakoľko je zásadotvorná a znižuje kyselinotvorné rajčiny. okrem toho znižuje cholesterol, obsahuje celý rad vitámínov a je vhodná pre kojace, nakoľko zvyšuje laktáciu > cesnak - prírodné antibiotikum, vždy ho prihodím > rajčiny - veľká zásobáreň antioxidantov, znižujú cholesterol, obsahujú vysoké percento vitamínu K a sú nizkokalorické. > maslo - na záver, pomáha zelenine, aby dodatočne aktivovala iné vitamíny zo zeleniny
Množstvo Príprava
4 porcie 5 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 porcie 5 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť 1,5 litra vody. Mrkvu a cviklu nastrúhame nahrubo do hrnca, aby sa uvarili domäkka a pridáme všetky ostatné hlavné ingrediencie.
  2. Dochutíme drvenou rascou, tymiánom zalejeme vriacou vodou a varíme 20 minút. Následne polievku rozmixujeme, aby sme ju mali hodvábne krémovú.
  3. Polievku dochutíme maslom, medom, soľou a podávame buď s kopčekom parmezánu, nastrúhaným ementálom, alebo kopčekom kyslej smotany, príp. creme fraiche, alebo sladkou smotanou.
Poznámka k receptu

TIP : vždy všetko solím až na záver, nakoľko varom soľ stráca na intenzite a potom jej musíte dať oveľa viac.

Ak máte výrobník mlieka, alebo polievkovar, môžete polievočku uvariť v ňom.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Tradičná novoročná kapustnica

tradičná slovenská kuchyňa ľahšie Tradičná novoročná kapustnica Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

2 komentáre

  1. Táto polievočka je úžasná, vyskúšala som ju vo Vitamilku a tá krémovosť, farba a chuť… mňamky
    Ďakujem za skvelý recept

  2. Chcela by som vyskusat, ale nemam Vitamilk. Cize vsetko spolu varim do zmaknutia?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.