Tekvicový guláš

vynikajúci bezmäsitý recept 🙂

Tekvicový guláš
Tekvicový guláš
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kráľovná zimnej zeleniny je tekvica <3 Obsahuje množstvo živín, vitamínov a navyše neskutočne maslovo chutí :) A ak k nej pridáte šošovicu, polievočka vás zahreje a zasýti. Navyše chutí fantasticky. Budete vylizovať taniere ? Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak vynikajúci.
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
25 min
Tekvicový guláš
Tekvicový guláš
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kráľovná zimnej zeleniny je tekvica <3 Obsahuje množstvo živín, vitamínov a navyše neskutočne maslovo chutí :) A ak k nej pridáte šošovicu, polievočka vás zahreje a zasýti. Navyše chutí fantasticky. Budete vylizovať taniere ? Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak vynikajúci.
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: litre
Postup prípravy
  1. Cibuľky si ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmahnem na olivovom oleji dozlatova cca 2-3 minútky. 1 strúčik cesnaku si nakrájame nadrobno a pridáme k cibuľke. Minútku spolu orestujeme.
  2. Tekvicu aj zemiaky si nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuľke. Pridáme zvyšné dva cesnaky v celku, dochutíme gulášovým korením, mletou červenou paprikou, drvenou rascou, kurkumou, zamiešame a minútku to celé restujeme.
  3. Pridáme kečup, víno a sójovú omáčku. Prilejeme k zmesi. Zamiešame a zalejeme vriacou vodou z kanvice 1 liter. Vhodíme bobkový list a varíme od zovretia 15 minút. Odoberieme dve naberačky a rozmixujeme. Pridáme naspäť do polievky. Potom pridáme premytú červenú šošovicu a varíme ešte 8 min.
  4. Polievku ešte rozriedime vodou, dolejeme do dvoch litrov objemu. Dochutíme soľou, majoránkou a citrónovou šťavou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kokosová kari polievka

blesková, pikantná a úžasná Kokosová kari polievka Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

2 komentáre

  1. Tinka prosim ta moze byt aj biele vino namiesto cerveneho?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.