Kráľovná zimnej zeleniny je tekvica <3 Obsahuje množstvo živín, vitamínov a navyše neskutočne maslovo chutí :) A ak k nej pridáte šošovicu, polievočka vás zahreje a zasýti. Navyše chutí fantasticky. Budete vylizovať taniere ? Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak vynikajúci.
Kráľovná zimnej zeleniny je tekvica <3 Obsahuje množstvo živín, vitamínov a navyše neskutočne maslovo chutí :) A ak k nej pridáte šošovicu, polievočka vás zahreje a zasýti. Navyše chutí fantasticky. Budete vylizovať taniere ? Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak vynikajúci.
Cibuľky si ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmahnem na olivovom oleji dozlatova cca 2-3 minútky. 1 strúčik cesnaku si nakrájame nadrobno a pridáme k cibuľke. Minútku spolu orestujeme.
Tekvicu aj zemiaky si nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuľke. Pridáme zvyšné dva cesnaky v celku, dochutíme gulášovým korením, mletou červenou paprikou, drvenou rascou, kurkumou, zamiešame a minútku to celé restujeme.
Pridáme kečup, víno a sójovú omáčku. Prilejeme k zmesi. Zamiešame a zalejeme vriacou vodou z kanvice 1 liter. Vhodíme bobkový list a varíme od zovretia 15 minút. Odoberieme dve naberačky a rozmixujeme. Pridáme naspäť do polievky. Potom pridáme premytú červenú šošovicu a varíme ešte 8 min.
Polievku ešte rozriedime vodou, dolejeme do dvoch litrov objemu. Dochutíme soľou, majoránkou a citrónovou šťavou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tinka prosim ta moze byt aj biele vino namiesto cerveneho?
pavli moze ale to cervene doda taku aromu aj farbu :*