vynikajúce nízkosacharidové jedlo
Recept z knihy ✍️ Úžasná kombinácia šťavnatej fašírky s vychutenou cviklovou prílohou. Toto cviklové čatní je u nás veľmi obľúbené, chutí naozaj neskutočne. Roky som nejedávala cviklu, lebo mi nechutila, resp. som ju nevedela poriadne pripraviť a najmä dochutiť. Teraz nechápem, ako som mohla bez tej chuti žiť! Naučím Vás to. Vyskúšate a neobanujete ? A detí dostane do kolien tá farba.
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 15 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Recept z knihy ✍️ Úžasná kombinácia šťavnatej fašírky s vychutenou cviklovou prílohou. Toto cviklové čatní je u nás veľmi obľúbené, chutí naozaj neskutočne. Roky som nejedávala cviklu, lebo mi nechutila, resp. som ju nevedela poriadne pripraviť a najmä dochutiť. Teraz nechápem, ako som mohla bez tej chuti žiť! Naučím Vás to. Vyskúšate a neobanujete ? A detí dostane do kolien tá farba.
|
Čo budeme potrebovať
- na čatní
- 1 ks červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnak najemno nasekaný
- 2 ks cvikla nahrubo nastrúhaná
- 3 ks rajčina rozmixovaná
- 2 dc mlieko 3,5% alebo rastlinné, či smotana na varenie
- na fašírky
- 250 gram pomleté morčacie mäsko
- 1/2 ks cuketa
- 1 PL olivový olej
- 1 PL perlivá minerálka
- 1 ks mladá cibuľka
- pomleté ovsené vločky na obalenie
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Cibuľku prekrojíme napoly a osmažíme na oleji cca 2 minútky. Pridáme najemno nasekaný cesnak, cca 2 minútky necháme prehriať, aby sa spojili chute. Pridáme nahrubo nastrúhanú cviklu, rozmixované rajčiny (aj so šupou), drvenú rascu, nakrájanú bazalku, podlejeme trochou vody, aby bola cvikla zaliata, a pod pokrievkou dusíme cca 15 minút, kým nebude cvikla mäkká.
- Pokým sa nám dusí čatní, pripravíme si toliariky. Zmiešame spolu všetky ingrediencie. Naberáme lyžicou zmes, obalíme v pomletým ovsených vločkách, do ktorých sme zamiešali nastrúhaný parmezán, a tvarujeme toliariky – hrubšie fašírky. Restujeme na panvici s trochou olivového oleja z každej strany cca 5 minút, respektíve dozlatista.
- Keď je cvikla mäkká a voda zredukovaná, nastrúhame do nej parmezán, pridáme asi pol deci až deci mlieka, podľa chuti trošku citrónovej šťavy a soľ. Aby sme mali omáčku kompaktnú, nie vodovú, môžeme pridať asi polovicu čajovej lyžičky zemiakového škrobu, ktorý rozhabarkujeme v pridanom mlieku. A to je celý zázrak. Dobrú chuť :*
Poznámka k receptu
TIP: Cviklu si môžete kúpiť aj predvarenú, v tom prípade vám tepelná úprava čatní zaberie 5 minút. Bude stačiť, keď cviklu len prehrejete.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Cez moju sestricku poznám vase recepty. Zaujali ma, idem skysit cviklove catniw, lebo cviklu ľúbim…
Neviem sa toho dojest, aj tie toliariky aj to catni je uzasne, presne v tejto kombinacii je to dokonale 🙂
Až neskutočne výborný recept! Toto cviklové čatní manželovi a našim malým deťom moc chutilo 🙂
Dnes som to robila a je to výborne ?
Dakujem za recepty
vdacne, danka, tesim ze chuti :*
Bolo by vhodne napisat medzi ingrediencie skutocne vsetko, co je potrebne k uvareniu jedla. Nie ze v priebehu receptu sa zisti, ze je treba este napriklad citron, bazalku a parmezan. Dakujem.
Presne to sa stalo mne môžem ísť znova do obchodu…
Ja si vzdy precitam aj postup. A tak sa nestane, ze mi nieco chyba.
Toto varím takmer každý mesiac, je to famóóózne jedlo 🙂 Dokonaléééé, celkovo rada varím vaše recepty a vždy chutia a zjedia sa do posledného sústa. Ďakujeeeeem.
Dobrý deň a tie toliariky sú len z mletého mäsa a obalené v ovsených vločkách, žiadne dochutenie? Soľ, bylinky, vajíčko, nič? Inak super receptik, vyskúšam.